معماری سبز چیست؟ در کشورهای مختلف چگونه است؟

معماری سبز چیست؟

حفاظت کردن از انرژی سبز و همچنین انرژیهای تجدید ناپذیر، استفاده پایدار، پیشرفتهای فراوان در فناوری استخراج محصولات نفتی و همچنین سایر ذخیرههای موجود در زیرزمین موجب پیشرفتهای فراوانی شده است. ایده این نوع معماری به صورت جهانی مطرح بوده و امروزه به عنوان یک راهکار برای حل کردن نیازهای انسان مطرح شده است.

 

معماری سبز در کشور های مختلف با نمونه
برج مارپیچ آگورا واقع در تایوان توسط وینسنت کالبوت معمار مشهور بلژیکی طراحی شده است. طرح این سازه با الهام گرفتن از ساختار دیانای انسان میباشد. برج آگورا یک ساختمان سازگار با محیط زیست میباشد که با رویکرد معماری پایدار طراحی شده است و تعداد ۲۳۰۰۰ درخت که شامل گلهای معطر و گیاهان دارویی است را در بالکنها و روی بام خود جای داده است که به گفته معمار آن قادر هستند سالانه مقدار 130 تن گاز کربنیک را جذب نمایند. سیستم بازیافتاب باران روی بام ، آب مصرفی توالت ها و  آب مورد نیاز برای آبیاری فضای سبزآن را تامین می کند و همچنین یک آرایه پنل خورشیدی بزرگ مصرف کردن برق ساختمان را به طرز چشم گیری کاهش خواهد داد.

 

 

برج آگورا در تایوان

 

برج Amager Bakke در شهر کپنهاگ کشور دانمارک است. ترکیبی از پایداری و کاربردهای بسیار شگفت انگیز در این برج وجود دارد که شما میتوانید معماری سبز داخلی آن را به راحتی مشاهده کنید. این بنا توسط مردم محلی آن copen hill نامیده شده است که به طور کلی از  یک نیروگاه تولید برق و یک مرکز ورزشی تشکیل شده است. یک شرکت معماری محلی در کپنهاگ که مسئول کوره زباله سازی میباشد این بنا را ساخته است، این کوره میتواند گرمایش شهری مورد نیاز مناطق اطراف خود را تامین کند. در این بنا یک پیست اسکی مصنوعی نیز طراحی شده است و همچنین در کنار قسمت کوهنوردی آن فضای مناسب برای تفریح و انجام فعالیتهای ورزشی را نیز فراهم کرده است. سنگ اصلی این بنا در راستای هدف معماری سبز و پیشرفت شهری با کربن صفر تا سال ۲۰۲۵ گذاشته شده است.  

 

املاک لاکچری | معرفی برترین املاک در ایران، برندهای لاکچری ساختمانی و متخصصین برتر عرصه ساختمان

 

برج شانگهای را که شرکت معماری Gensler طراحی و اجرا کرده است یک نمونه خاص از معماری سبز و پایدار می باشد. در این برج عناصر پایداری مانند بازیافت کننده فاضلاب ساختمان و ذخیره کننده آب باران برای استفاده در سرویس های بهداشتی و آبیاری مناطق سبز قرار گرفته است. این برج ۱۲۰ درجه پیچشی در نما دارد. این پیچش روی فشار باد بر پیکره ساختمان تاثیر میگذارد. پیچش این ساختمان در مقایسه با ارتفاع دیگر بناها ۲۵ درصد فولاد کمتری استفاده شده. از توربین های بادی هم استفاده شده که این توربین ها می توانند ۱۰درصد از برق مورد نیاز بنا را تولید کنند. در نهایت این برج موفق به دریافت گواینامه های متفاوت از کمیته ساختمان سبز می باشد. همچنین شورای ساختمان سبز در آمریکا برج شانگهای را تایید کرده. 

 

آسمان خراش شانگهای در چین با تصاویر با کیفیت و جذاب

 

دو برج چند طبقه مرتفع در میلان، ایتالیا قرار دارد که با نام جنگل عمودی شهرت دارد. در سال ۲۰۱۴ توسط معمار مشهور آن « استفانو بویری » طراحی و ساخته شده است. در تمامی بخش های ساختمان درختچه ها و گیاهان سرسبز ومتنوع قرار دارند که باعث شده نما بسیار زیبا به نظر برسد و همچنین اثرات مثبتی بر محیط زیست این منطقه داشته است. بهترین و مهمترین فایده این برج، کاهش دی اکسید کربن هوا می باشد.

 

املاک لاکچری | معرفی برترین املاک در ایران، برندهای لاکچری ساختمانی و متخصصین برتر عرصه ساختمان

 

نویسنده: یاسمن نام بخش

نوشته های اخیر

دسته بندی ها

سبد خرید